Rum Clement Select Barrel (0,7 l, 40%)
Minimum 3 évig tölgyfahordóban érlelt párlatokból megalkotott rhum agricole.
A festői Martinique szigetén készítik a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít.
Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornádat, felvásárolta a híres ?Domaine de l?Acajou? ültetvényt. Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész Francia Karib térségben elterjedt.
A palack címkéjén látható Appelation d?Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül.
A Select Barrel minimum 3 évig érlelt párlatokból van kikeverve úgy, hogy kiegyensúlyozott édessége folytán koktélok előállításához is kiválóan alkalmas legyen. A pincemester által felügyelt érlelés és hordószelekció nyomán egy egészen sima, gazdag és természetes édességgel rendelkező, könnyed vaníliás jegyekben bővelkedő rum született. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera rendszernél szokás.
Az eltérő alapanyagköltség és a szigorú előállítási metódus az oka annak, hogy más elterjedt, hasonló korú rumokkal összehasonlítva magasabb árfekvésben van.