Leírás
Ez a határokat feszegető whisky innováció édes és sós ízekkel van kiegyensúlyozva, vérnarancs és piros bogyós gyümölcsök jegyeivel, édes fás fűszerekkel, egy csipetnyi füstölt hússal, egy csipetnyi sóval és borssal, hosszú, édes, gyümölcsös lecsengéssel.
Az Oscietra Caviart a tagadhatatlan umami és ásványi jellegének koncentrációja miatt választották. A kaviár tisztasága a whiskyvel együttműködve kiegészíti és felemeli egymást. A Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami gazdag karamellizált miso jegyeket mutat, beleértve a grillezett ananász, a gazdag kakaó és a szeder tannin trópusi fejjegyeit. Mindez tisztító ásványi sóssággal zárul. A krémes és enyhén sós kaviár tökéletesen illik a whiskyhez, mivel a whiskyben található kakaó és sötét gyümölcsös tannin a kaviár ízletes jellegével párosul.
Fogyasszon el egy kanálnyi (Oscietra) kaviárt, ügyelve arra, hogy a kaviár befedje a szájpadlást. Lenyelés után igyon egy kis korty whiskyt, hagyja, hogy az ízek összekeveredjenek a kaviár ízeivel, szánjon 10-15 másodpercet arra, hogy elmélkedjen az ízek hullámain a szájpadláson, majd lassan élvezze. Ismételje meg ebben a sorrendben, felelősségteljesen.
25 000 hordóból csak egynek sikerül életre keltenie ezt a megfoghatatlan karaktert. A Johnnie Walker főkeverőmestere, Emma Walker és Kei Kobayashi séf úgy válogatta össze a whiskyket, mintha alapanyagok lennének – a sós, füstös jegyektől a pikáns, húsos ízekig. Az eredmény? Az umami enigmatikus ízének szakértők által kevert, folyékony kapszulája.



